Brouns Massages

Over mij

Bart Brouns

Altijd in beweging..

.. dat motto slaat niet alleen op mijn vrije tijd, waarin ik vooral veel aan hardlopen doe (op de foto een laatste stukje Dutch Mountain Trail bij de Sint-Pietersberg). Het slaat ook op mijn carrièrepad. Voordat ik begon als masseur, heb ik eerst zo’n tien jaar gewerkt als onderzoeker en business controller. Ik haalde echter weinig voldoening uit mijn werk en hele dagen achter de computer zitten of in vergaderruimtes was ook niet aan mij besteed. 

Het lag niet voor de hand om na een paar academische studies als masseur aan de slag te gaan. Maar ik ben leergierig en heb gevoel voor masseren en haalde al snel mijn certificering bij het NGS (Nederlands Genootschap voor Sport- & Wellnessmassage). Vervolgens heb ik bij Thermen de Berendonck veel ervaring opgedaan, maar in 2023 was het dan echt tijd om mijn eigen praktijk te openen. Naast gedegen kennis en vaardigheden om spierklachten te verhelpen breng ik veel rust mee in mijn massages. Ik heb aandacht voor wat iemand fysiek én mentaal nodig heeft.

Je werkt deskundig
met je handen op mijn lijf.
Brengt me ontspanning.

Monetta Boersma, schrijfster en klant

De komende jaren wil ik me verder ontwikkelen als masseur én lichaamsgericht therapeut. Momenteel volg ik een training in Core Energetics en ben ik begonnen met een opleidingstraject in Myofascial Energetic Release. Beiden zijn lichaamsgerichte benaderingen waarbij psychologische processen op gang kunnen komen zonder (volledig) bewustzijn van wat er gaande is. Het lichaam ‘weet’ waar de spanning vandaan komt en geeft er uiting aan, zelfs als we het niet bewust begrijpen. Dat maakt deze benaderingen ook zo krachtig: ze gaan dieper en verder dan wat we met ons hoofd kunnen bevatten. 

Naast mijn massagepraktijk ben ik actief in het ecodorp Zuiderveld (o.a. als penningmeester), waar ik ook met veel plezier woon.

 Relevante opleidingen:
  • NICE Transformatietraining
  • Myofascial Energetic Release
  • NGS diploma Wellnessmasseur
  • NGS diploma Sportmasseur 
  • MOOD diploma NGS Wellnessmassage, inclusief
    Zweedse klassieke massage, ontspannende lichaamsmassage, aroma massage, hotstone massage en stoelmassage
  • MOOD diploma NGS Sportmassage
  • Quality Wellness Resorts certificaten ontspanningsmassage en anti-stress massage